Tipologia de cases de planta i pis al Terreno

Justament, l'edifici on s'allotja l'oficina del Consorci Riba, que treballa en la rehabilitació integral dels barris, és una de les que es destaquen en aquest arxiu. Ja em va cridar l'atenció fa uns anys, quan vaig decidir dibuixar-la temorós de que s'esbuqués amb les vibracions de l'after hours del costat. Tanta sort RIBA sigui capaç de rehabilitar-la abans no s'acompleixin els meus temors.

Crec que la casa de Joan Miró 118 es correspon amb la que descriuen on denominaven carretera d'Andratx el 1906 (o Alfonso XIII en el tram que travessava el barri).

I aquesta, al carrer de Josep Villalonga 50, és molt probable que es correspongui amb l'edifici de 1899 que els arxius detallen tan acuradament.

La que no ofereix dubtes és Villa Antonia, de Jaume Aleñà, 1906, que tot i la seva espectacular presència, amb elements decoratius modernistes, no consta com a catalogada ni sembla haver decidit encara si vol seguir viva o convertir-se en xalets adossats. Quan la vaig dibuixar hi tenia sempre de guardia na Carolina, una homeless sud-africana que, després de fer-se pregar una bona estona, va accedir a sortir al dibuix.