Coses per arreglar al Terreno (1)

Aquests dies els diaris tornen a informar dels projectes a realitzar per Cort a partir de 2017, per al litoral de ponent de Palma, amb finançament municipal i europeu. Un dels primers és la intervenció a les piscines de s'Aigo Dolça, que segons tinc entès eren terrenys propietat dels grans hotels del Passeig Marítim, que els volien per aparcaments, fins que el 2006 van negociar la titularitat amb l'Ajuntament a canvi dels que se'ls cedí a Marquès de la Sènia. 10 anys després anuncien la construcció de dues piscines i una reserva per aparcaments. Esperem que aquesta vegada sigui la bona.

També informen de millores en l'accessibilitat a plaça Gomila i Mediterrània. L'estiu passat, en el marc del certamen Art Jove 2016, José Maria Ros i Guillem Portell van presentar projectes de comunicació entre el Passeig Marítim i aquestes places que tan de bo siguin ateses en aquest pla. De fet el tortuós i degradat carrer dels Banys necessita atenció sens falta.

Però una vegada comunicat el Passeig Marítim amb plaça Gomila, no estaria de més ocupar-se de les ruïnes dels edificis abandonats que fa pocs anys van voler modernitzar la plaça amb evident poc èxit. Jo els esbucaria sense cap pena.

Encara a prop de la plaça Gomila, al carrer de Robert Graves, topem amb una representació viva dels tradicionals obstacles a superar al Terreno: La ruïna de l'antiga sala de festes Zhivago suma: imatge d'abandonament, vegetació desbordada damunt l'estreta acera, un ferrocarril d'abocadors de fems de tots colors i sovint, darrera d'ells, mobiliari abandonat. Així, un bé que podria disposar-se en benefici dels veïnats, de moment els expulsa de l'acera a disputar-se, amb els cotxes, el carrer. continuarà....