Estrenant el Quadern!

Encara no havia acabat el meu període d'hibernació d'enguany i en Xavier Abraham i en Manuel Rivera em fan sortir de la meva àrea de confort amb una temptació irresistible: des d'avui puc penjar els meus dibuixets a l'estupenda web del Terreno, el barri en el que visc i dibuixo.

Primer, per situar-nos un poc: Des d'aquest ordinador, darrera d'aquesta finestra, és des de on pentino els dibuixos per presentar-los en societat. Quan ho necessito (quasi sempre) consulto la bibliografia per apuntalar els comentaris.

Atenent a la meva adscripció als urbansketchers, la major part dels dibuixos que penjaré són apunts fets en viu, en quaderns de dibuix, de realització senzilla i ràpida. Just aquí es pot veure el temps que transcorre entre dibuixar el rellotge de l'esquerra i acabar amb el de la dreta.

Per que així ho mana la seva història la majoria dels terreneros mirem cap a llevant i tenim vistes, més altes o més baixes, semblants a aquesta. De fet aquesta orientació s'hauria de considerar obligatòria per obtenir el títol de resident. Així des d’aquest barri de consignataris vigilem, tots, que no s'apleguin menys de vuit creuers al port espargint la riquesa al barri.

Això d'ajuntar terrenero i urbansketcher fa que ara us pugui donar fe de les coses que, sense aixecar-me de la cadira, passen a l'altre costat de la finestra: El 17 d'abril de 2011 hi havia una magnífica lluna plena. Un avió que sortia de Son San Joan estava apunt de travessar-la....

El 31 d'agost de 2012, just quan queia el sol, en va formar una espectacular turmenta entre Palma i Llucmajor...

Abans, el 4 de febrer, va caure una nevada que, ben segur, està en la memòria de tots.

Però, si traint l'obligatòria orientació a llevant miro cap a la finestreta de migjorn, encara sense aixecar-me de la cadira, veig les cases de la Bonanova coronades pel Valparaiso Palace.

Si m'apropo més a la finestra, amplio el paisatge i veig quasi tot el barri veí.

Al contrari, mirant cap a tramuntana, hi ha la ciutat amb la catedral. Una nit de Sant Sebastià de l'era valenciana de Palma, amb el teleobjectiu de la càmera de fotos, vaig poder obtenir aquesta imatge, per dibuixar-la després a l'estudi. Quin barri, tu!