Relació de les entitats que actuen al barri

castellano english

En el barri actuen una sèrie d'entitats i serveis que intentarem relacionar a continuació:Denominació Descripció Informació de contacte Imatge
AMPA del col.legi la Immaculada de Palma

Organitzen activitats dirigides a l'alumnat: bàsquet, gimnàstica esportiva, ballet, etc, i activitats educatives dirigides als pares.

AMPA Col·legi La Immaculada
Associació de Veïns Bellver- El Terreno.

En setembre 2014 hi va haver eleccions per a una nova Junta. Actualment s'ofereixen als residents diferents activitats / tallers de tipus lúdic i cultural.

Cal assenyalar que, en els últims anys ha mantingut un paper molt actiu en relació a la seva participació en les taules de districte, sol·licitant millores per al barri, principalment a nivell d'infraestructures, equipament, sanitat, mobilitat, etc ...

Ubicats a la planta superior del Casal de Barri, utilitzen aquestes instal·lacions per organitzar les seves activitats.

elterreno.info
Associació mallorquina d'acció social

Ofereixen informació i organitzen diferents activitats dirigides, prioritàriament a població immigrada: distribució d'aliments, campanya de joguines, cursos de formació, etc.

Banc del coneixement.

És una associació sense ànim de lucre destinada a fomentar, en teoria i en pràctica, tècniques alternatives aprovades per l'OMS i totes aquelles que ajudin a mantenir l'equilibri de la nostra salut física, emocional, mental i espiritual.

Banc del coneixement
CEIP Màxim Alomar Josa

Educació Infantil (de 3 a 6 anys) i Primària (de 6 a 12 anys).

Disposa de menjador escolar. Oferta activitats, de manera periòdica, esportives i reforç escolar.

CEIP Màxim Alomar
Centre d'educació especial Gaspar Hauser.

És un centre específic per a nens autistes. Ofereix tot un seguit de serveis: Tallers ocupacionals, Mini-residència, Assessorament, Servei d'atenció de les persones amb autisme, Suport a les famílies.

Gaspar Hauser
Col·legi concertat La Immaculada.

Educació infantil, Primària i Secundària. Disposa de menjador escolar i servei de guarderia (de 7,30h a 9h).

Les activitats extraescolars les organitza l'AMIPA.

Col·legi la Immaculada
Col·legi privat Lycee francès.

Educació infantil, primària, secundària i batxiller (de 3 a 18 anys).

Disposa de menjador escolar.

Escola francesa
Col·legi suec SVENSKA SKOLAN.

És un col·legi privat dirigit per una associació de pares. Ofereix Educació infantil, Primària i Secundària (població de 3 a 16 anys), alguns cursos aïllats de batxiller, cursos de suec i espanyol.

Els estudiants participen en actuacions musicals i teatrals com a part de la seva formació, ja sigui en espanyol, anglès o suec.

Escola sueca
Dinamo

Dinamo és el Servei de Dinamització de Joves de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palma. La seva finalitat és fomentar la participació dels joves de 12 a 30 anys, atenent uns models democràtics i saludables.

Dinamo és un servei descentralitzat a totes les barriades de Palma. Actualment desenvolupa periòdicament activitats de dinamització infantils i juvenils, en col·laboració amb els educadors de Benestar Social i l'Associació de Veïns al barri d'El Terreno

Dinamo
Fundació Amazonia.

La Fundació Amazonia és una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa projectes de cooperació dirigits a la infància marginada i el seu entorn a Amèrica Llatina.

Fundació Natzaret

La Fundació està governada per un patronat del que és president, de manera continuada per voluntat dels testamentaris, el Bisbe de Mallorca.

La seva finalitat és la de promoure l'educació integral dels menors per transformar i millorar les seves situacions personals presents i futures.

Realitza diferents programes educatius.

Fundació Natzaret
Fundació socioeducativa s'Estel. Centre Es Mussol

La seva finalitat és atendre les mesures judicials d'internament en règim semiobert, obert i de convivència en grup educatiu. Té una capacitat per a 8 menors / joves en règim residencial. Representa una institució de tipus familiar encaminat a integrar socialment el menor o jove, sempre des d'un procés individualitzat i orientat cap a l'emancipació.

GAS (Grupo de acción social de Caritas).

Ofereixen atenció i orientació a les persones més vulnerables, empobrides i excloses socialment.

Estan situats a la Parròquia de Nostra Senyora de la Salut.

Guarderia Happy faces kinder.

Escola Infantil privada especialitzada en estimulació primerenca, anglès intensiu, etc.

Happy Faces Kinder
Parròquia Nuestra Senyora de la Salut

Disposa d'una biblioteca oberta al públic i d'una sala polivalent, també oberta al públic, per poder realitzar diferents activitats.

Carrer Salut, 63 CP-07015, Palma de Mallorca Islas Baleares, España 971 731 759 parroquiaterreno@gmail.com
Residència Borenco

És una residència privada adreçada a persones vàlides de la tercera edat. Compta amb 120 places. Disposa de servei mèdic propi i de diferents activitats: psicomotricitat, gimnàstica, ball, etc.

Residència Borenco
Salvem El Terreno

La primera cosa que va fer Àngels Álvarez, de manera impulsiva, va ser llançar una etiqueta a Twitter amb el nom de #salvemelterreno. A partir d’aquí, va començar a cercar fotografies, recuperar històries... i a engrescar més veïns. “La iniciativa no és més que un grup de veïns que pensam que un barri com aquest no es pot fer malbé”, diu. “Ara es tracta d’engrescar els veïns perquè aportin les seves visions i a partir d’aquí sorgeixin les connexions”. De fet, el projecte cultural que es posa en marxa es diu “El Terreno connexions”.

Salvem El Terreno
Unitat Bàsica de Salut (UBS)

La unitat bàsica de salut del Terreno, ubicada a la Plaça Gomila, va ser inaugurada el 2010. Compta amb cinc consultes, tres de medicina de família i dos d'infermeria, i una sala de cures. Dóna cobertura sanitària a 4.380 residents.

Inauguració