Festes 2015.

FIESTAS DE EL TERRENO 2015 Vuelve la ilusión de celebrar la fiesta del barrio
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

Text: Guillem Gayà Fotografies: Miguel Ángel Abraham Que alguna cosa s'esta movent a El Terreno es va poder palpar en les festes del barri celebrades entre el 3 i el 8 de setembre. Segons diuen els terreneros de pro, han estat les millors festes en molts anys, i s'ha aconseguit mobilitzar els veïns amb un programa ambiciós, divers, original i obert a la participació. Tinc la impressió que hi havia ganes de sortir al carrer i demostrar de manera festiva que aquest barri està molt viu i amb ganes de construir, o reconstruir, això que anomenem un teixit social. La festa és un moment únic per establir complicitats i afectes. I malgrat una tempesta sonada que va obligar a anul·lar l'acte de divendres 4, la dolçor del final de l'estiu ens ha acompanyat.
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

Crec que el plat fort de la festa va ser el concert de gospel a càrrec del Cor Ciutat de Mallorca, dirigit per Joan Lainez, un músic que s'ha convertit en un dels nostres millors aliats. Les notes de la música afroamericana es van escampar a la nit terrenera i van actuar de reclam per anunciar que la festa gran havia començat. Un mirador Remigia Caubet ple com feia molt que no es veia fou la resposta popular a la qualitat de la proposta musical.
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

Més música, aquest cop de cadència marinera, va ser la que va amenitzar el Sopar a la Fresca celebrat el dissabte 5 de setembre. Més de dos centenars de terreneros van demostrar ser autèntics experts en l'art de preparar sucoses viandes per compartir-les, entre rialles i sota les estrelles. Vam ser suaument bressolats pel compàs nostàlgic de les havaneres i els "valsets" del Cor d'Anada i Tornada, i fins i tot vam veure al president de l'Associació de Veïns marcar-algun ball ...
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

També agarrats i barrejats vam veure a molts nens, joves i no tan joves a la Festa de l'Escuma de diumenge. La plaça convertida en un riu d'escuma on es banyen gent d'orígens tan diversos. El "melting pot" del Terreny i les seves desenes de nacionalitats de quatre continents unides per un mateix element: la blanca, etèria i viscosa escuma. Gresca assegurada a ritme del reggaeton de la disco mòbil.
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

Traca final el dilluns amb el Primer Campionat d'Escacs del Terreno "Memorial Miquel Vich", terrenero de cor a qui s'ha volgut retre homenatge. I dimarts, dia 8, després de la missa solemne en honor de la Mare de Déu de la Salut, l'església parroquial va acollir el concert de la coral del barri, "No Name".
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany

Malgrat que la coral es digui així, el Terreno sí que té noms i cognoms. Són els veïns. Aquí estam, al carrer, recuperant la il·lusió de celebrar les festes del barri. Queda demostrat que si hi ha bones idees i persones disposades a portar-les a la pràctica, la gent respon. Estic convençut que la festa anirà a més en els propers anys.
Feu clic a la imatge per veure-la a major tamany