Conferència a La Immaculada

El dia 9 de juny de 2017, a petició dels alumnes de 3r d'ESO del col·legi de la Immaculada, el president de l'associació de veïnats, acompanyat d'uns dels veïns, ha tengut una trobada amb ells. Aquest alumnes havien fet una feina prèvia de coneixement del barri, de detecció de les seves carències i havien pensat en una sèrie de propostes per a la seva millora. Havien fet quatre grups, el primer dedicat a l'estudi de la xarxa de comunicació, el segon dedicat al teixit comercial, un tercer dedicat al turisme i un quart als serveis del tipus neteja, sanitat, policia...

Un o dos representants de cada grup varen exposar el que havien detectat en el seu treball de camp i, a partir d'aquí els hi sorgien una sèrie de preguntes i propostes que ens han sorprès per la maduresa que es veia en ella i la implicació que demostraven per el barri i els seus problemes, més enllà de les inquietuds pròpies de la seva edat, sinó més enllà, pensant, per exemple, en la dificultat que l'orografia del barri pot representar per a la gent gran. Cadascuna de les seves observacions anava acompanyada de propostes de solució que hem pogut recollir per poder traslladar-les com a idees de millora i presentar-les davant dels organismes pertinents. I és que cap d'aquestes propostes era desdenyable i, com ja hem expressat, moltes d'elles són aprofitables en el nostre intent de millorar la qualitat de vida i la convivència en el nostre barri. Per la nostra banda, els varen encoratjar a sentir-se part viva del barri, implicant-se en els seus problemes.

Aprofitant la nostra presència, els alumnes de 6è que també havien fet feina en l'assignatura de català sobre la perruqueria-llibreria Picornell, varen realitzar una sèrie de preguntes relatives a un dels comerços antics de Palma que continua en funcionament. Han estat mes de dues hores en un ambient molt agradable i que ens ha fet adonar que aquesta nova generació també té molt i bo a dir. Endavant, al·lots, moltes gràcies de part de l'Associació i recordau que sempre les vostres propostes seran benvingudes.