Concert de Joves Solistes Jove Orquestra de les Illes Balears

Programa
1r moviment de Concert per a fagot en si bemol K191. W.A.MozartSolista: Pau Salvà
1r moviment del Concert per a contrabaix núm. 2 K.D. von Dittersdorf Solista: Mar Rodríguez
3r moviment del Concert per a violí núm 4 en re major K 218 W.A. Mozart Solista: Lorena Granados
1r moviment del Concert per a oboè en do major, K271 W.A. Mozart Solista:Guiomar Sanz
Concer per a 2 violoncels en sol menor A. Vivalvi Solistes: Miguel Correa i David Arévalo
Simfonia núm 35, en re major, K385 "Haffner" W.A. Mozart Allegro con spirit Andante Menuetto

Jove Orquestra de les Illes Balears
La Jove Orquestra de les Illes Balears (JOIB) fou creada per Joan Barceló i Joan Laínez a finals del 2014. El caràcter de l'Orquestra és totalment pedagògic i la seva finalitat és crear un espai on els joves músics que acaben la carrera de música puguin adquirir l'experiència de tocar en una orquestra simfònica. La JOIB va oferir el seu primer concert el gener de 2015 a l'església d'El Terreno.
Dirigida per Joan Barceló i tutelada pels mestres de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears Barbara Walus i Ferenz Rac al violí, Elisabeth Romero a la viola i Felipe Termes al violoncel, fa que el jove pugui posar en pràctica tot el que sap del seu instrument, així com anar aprenent dels mestres involucrats què és tocar en una orquestra.
La JOIB va estrenar a nivell nacional el rèquiem Eternal Light de H. Goodall a Felanitx i a la Sagrada Família de Barcelona, així com apostar pels joves compositors, i va estrenar a Andratx la simfonia de Toni Mairata Tramuntana.
Continuant amb la tasca encoratjadora dels joves músics, la JOIB proposa un concert de joves solistes, on membres de la pròpia JOIB interpretaran parts de concerts per a instrument i orquestra. Així gaudiran de l'experiència d'interpretar grans partitures amb orquestra.
La JOIB forma part del projecte d'Escola Solidària, en el qual els joves músics ensenyaran nins amb necessitats socials i econòmiques a tocar un instrument i tal vegada poder així trobar grans intèrprets.
Agraïm la col·laboració dels ajuntaments de Felanitx, Andratx, Campos, Ses Salines, Manacor i Palma per haver donat suport a aquest projecte i fer que la nostra música soni a les seves ciutats.